Eva Malone

 

Hej och välkommen till min sida!

Eva Karlsson heter jag egentligen men eftersom det namnet är så vanligt har jag nu i skrivsammanhang bytt namn till Eva Malone. Det kanske kan vara lite förvirrande, men det är endast för att skilja mellan skriv-Eva och privat-Eva och kan göra det lättare för mina läsare att komma ihåg mig och mina texter.

Jag har bott halva delen av mitt liv i Spanien men återvände hem till Norrland 2013. I samma veva startade mitt första företag 2013 och köpte då denna domän, informationskonsulten.se. Jag kände ingen som hade startat företag och visste ingenting om vilka steg man skulle följa för att utveckla min affärsidé. Jag startade i helt fel ände med att köpa en domän och bara köra igång utan att göra någon idealkundsundersökning och utan att ha någon aning om vad jag begav mig in på. Däremot hade jag många idéer och jag kunde jag skriva.

Själva starten var enkel. Allt som krävdes var en dator och internetuppkoppling. Det svåra var att få någon ordning på företaget och tro på mig själv. I synnerhet när det var så många runt om mig som inte trodde att det skulle gå att leva på skrivandet. Det har inte varit en helt enkel resa, men företaget utvecklades och anpassades och 2017 startade jag min översättningsbyrå WordCraft Sweden AB.

Jag har två barn som jag har haft på heltid sedan de föddes. Det har inte heller varit lätt alla gånger och en av anledningarna till att jag till slut startade mitt första företag var att jag rent krasst behövde ett flexibelt jobb eftersom jag visste att jag skulle bli ensam med dem. Så det fick bära eller brista.

Under min företagsresa har jag även blivit diagnosticerad med ADHD, en utredning som gör att jag kan förstå mig själv på ett bättre sätt. Jag hade inte tänkt skriva så mycket om ADHD på bloggen eftersom jag trodde att det var det ganska uttjatat ämne, men jag har insett att det finns så mycket okunskap och fördomar om ADHD. Det finns även dåliga kunskaper om ADHD hos flickor/kvinnor. Det är sådant jag hoppas kunna belysa i min blogg.

Jag älskar allt som har med kultur att göra och jag älskar att lära mig nya saker. Jag lyssnade på en föreläsning en gång av en man med ADHD som kopplade av genom att lära sig nya språk. Det är någonting jag känner igen mig i, för den enda gången jag kan vara riktigt avslappnad är om jag gör någonting som stänger av mitt kontinuerliga informationsflöde i hjärnan.

Det var lite om mig. Vill du veta mer får du helt enkelt följa med på min bloggresa, eller kontakta mig på eva@wordcraft.nu

Trevlig läsning!